• Graded activity principes

 • Waarom?

  Wanneer iemand chronisch pijn heeft, kan het gebeuren dat hij of zij steeds minder gaat bewegen uit angst om meer pijn te krijgen. Patiënten kunnen daardoor in een negatieve spiraal terecht komen; door minder te bewegen, neemt hun conditie nog verder af, waardoor zij steeds meer pijn krijgen. Graded activity principes is een programma dat erop gericht is deze negatieve spiraal te doorbreken. Dit gebeurt door de patiënt geleidelijk aan meer te laten bewegen. Het programma is daarom enerzijds praktisch.

 • Wat is het?

  Graded activity is meer dan ‘gewoon’ oefentherapie. Het laat zich het best omschrijven als een gestructureerde begeleiding (training en coaching), gericht om binnen een vooraf afgesproken tijd in veilige stappen te komen tot een toename of verbetering van het lichamelijk functioneren, zowel in het werk als bij activiteiten uit het dagelijks leven.

 • Voor wie?

  Patiënten die baat kunnen hebben bij dit programma zijn patiënten met aspecifieke klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan patiënten met een whiplash, RSI of aspecifiek rugklachten en patiënten waarbij chronische pijn leidt tot arbeidsverzuim of ernstige andere beperkingen in hun leven.

 • Hoe?

  Het trainen in de oefenzaal wordt daarnaast gebruikt om te zien hoe er wordt omgegaan met opdrachten en activiteiten. Fysiek bezig zijn geeft in vele gevallen onze persoonlijkheid ook weer. Het trainen in de zaal is een middel, geen doel. Het is een middel om te werken naar een betere belastbaarheid zowel fysiek als mentaal.

 • Maak de juiste keuze

  Samen met Tracé Advies inzetten op minder ziekteverzuim en meer efficiëntie op de werkvloer

  Direct contact opnemen